Beamex – Flera försäljningsleads med hjälp av sökmotoroptimering och digital marknadsföring

Bakgrund

Beamex är ett Österbottniskt företag med global marknad, som tillverkar kalibratorer för industribruk. Beamex hör till top fem kändaste företagen i världen inom sin bransch.

 

BEAMEX – Mistä yritykselle lisää liidejä?

 

Utmaning

Beamex ville ha flera försäljningsleads. Eftersom traditionell marknadsföring inte var tillräckligt effektivt för ett globalt verkande företag, hade man tagit i bruk inbound-marknadsföring* samt Hubspot-marknadsföringsplattformen. De resultat man nått tillfredsställde dock inte, så Beamex vände sig till Genero.

* I Inbound-marknadsföring lockar man leads och kunder genom att erbjuda intressant och användbart innehåll. Kunden hittar själv företaget, när hen är redo och söker lösningar på sitt problem på internet.

 

Utförande

Att öka antalet besökare på webbplatsen samt att öka konverteringen är kiritiska faktorer när man genererar leads. För att öka den organiska trafiken inledde Genero sitt arbete med att uppdatera innehållet på Beamex webbplats så att det blev sökmotorvänligare.

Man beslöt att stöda den organiska trafiken med Google Adwords-marknadsföring samt remarketing. Med hjälp av datan som samlades in optimerades marknadsföringen och riktades noggrannare och effektivare till rätt målgrupp. Det innehåll som fungerade bäst marknadsfördes också på olika språk i Google Adwords.

 

Resultat

Facebook-marknadsföringen visade sig vara synnerligen effektiv och mängden leads ökade stadigt. Inom ett halvår hade antalet besökare som hittade till webbplatsen via sociala medier blivit 38 gånger fler. Under samma tid hade också mängden leads från sociala medier blivit över 10 gånger fler.

I vår mest framgångsrika kampanj fick Beamex med Generos hjälp leads från Facebook för ett pris på under en euro styck. Priset är historiskt sett väldigt billigt. 

Sökmotoroptimerat innehåll bringar nu in gratis trafik till Beamex webbplats och kommer fortsätta göra det för en lång tid framöver.

 

Beamex – Flera försäljningsleads med hjälp av sökmotoroptimering och digital marknadsföring