Facebook timeline och cover för fanpage

Marknadsföring

Nu har Facebook lanserat tidslinjen (timeline) och coverfoton för Facebook sidor också. Nu kan du ändra på ditt företags facebooksida så att den börjar se ut som en profil, med en stor bild högst uppe, och tidslinjen under, med bilder, videon, och historier som går tillbaka ända till den dag då ditt företag blev grundat.

Varför använda Facebook timeline och covers på din fanpage?

För det första, det blir live för alla den 30:e mars ändå, så varför inte sätta det live redan nu och vara en pionjär? För det andra, det ser mycket snyggare ut med det stora fotot högst uppe där du kan promota exakt vad du vill rörande ditt företag, och ändra den hur ofta du vill. Och tidslinjen kan användas som en stor, visuellt tilltalande företagsberättelse med hela ditt företags historia, rakt på Facebook. Den nya facebooksidan kommer nog att dra aningen mer blickar till sig än vad den gamla gjorde.

Hur sätter jag till Facebook timeline och Cover till min sida?

Det enda du behöver göra är att gå till din sida som administratör, och kolla högst uppe, där det nu står ”Coming Soon: New Facebook Pages”.

preview facebook cover timeline page

Klicka på ”preview” för att komma igång. Sen skall du ladda upp en cover-bild. Sist men inte minst skall du publicera sidan för att alla skall få se den.

Möjligheter med den nya sidan

Det första jag kommer att tänka på är att du kan nu få mycket mer synlighet för dina Facebook appar, genom att göra dem breda så att de täcker hela tidslinjens bredd. Sen undrar jag också hur snabbt det tar innan stora non-branded Facebook sidor med hundratusentals fans börjar sälja det stora cover-utrymmet som reklamplats? Vad tror ni?

Kolla in Generos nya Facebook-sida här!

Vill du veta mera om detta, eller ha hjälp med din Facebook närvaro, så tveka inte att ta kontakt med oss genom att använda nedanstående kontaktformulär.