Hur hitta idéer till ditt företags videoproduktion?

Design & Copywriting Marknadsföring

Grämer du dig över att det är lätt att komma på idéer till videor för hipsterföretag, men för ditt företag känns uppgiften så gott som omöjlig? Det stämmer nog inte! Det finns fler goda idéer till företagsfilm än du tror. Här ger vi dig en lista på 1+15 idéer som kan fritt utnyttjas i ditt företags videoproduktion.

 

1.+ FÅ UPP FEELINGEN

Klädbrandet Laesh får vara vårt första exempel på ett hipsterbrand som fick en somrig och lättsam feelingvideo. Rätt sorts stämning kan man skapa med belysning, komposition och musik.

Sommaren är dessutom en ypperlig tidpunkt för att göra video. Vill du skapa videor tillsammans med oss?

 

 

Men våra idéer tar inte slut här. Du hittar säkert någon kreativ och delikat idé även för ditt företag, men ifall du stöter på problem kan du alltid ge utmaningen till oss! Låt vår Genero Crew komma på mer idéer.

15 idéer till ditt företags videoproduktion

Kärnan: Gör lärorika och fängslande videor!

 

1. VISA UPP DIN PRODUKT

Visa hur ditt företags produkter används. Videor med mat blir lätt tilltalande och fascinerande.

Här är picknickmat från Crème Bonjour och Snellmans recept på en omelett i videoformat.

Samt en helt annan typ av skapelse av Kewatecs lotsbåtar.

 

2. VISA UPP DIN SERVICE

En service kan även vara intressant att visa i praktiken.

Här byter DSV en turbin till ett vindkraftverk och i denna video flyttar E. Helaakoski en av världens största gasbehållare. Coolt, inte sant?

 

3-4. VISA HUR DIN TEKNISKA PRODUKT ANVÄNDS

Det är viktigt att visa hur en teknisk produkt fungerar. Din video kan vara den avgörande orsaken till varför din kund hellre köper av dig än din konkurrent.

Och ifall din produkt är en programvara kan du göra en screen capture-video, som visar hur man navigerar i ditt program.

 

5. SKAPA EN FÖRETAGSPRESENTATION

Eller varför inte göra en video som företagspresentation. Berätta öppet och ärligt om ditt företags värderingar eller framtidsvisioner.

Här är Kewatecs företagspresentation som användes när företaget sökte finansiärer till sin internationella tillväxt.

 

6. BESVARA FRÅGOR

Behandla frågor du ofta får av dina kunder. Berätta till exempel hur tillverkningsprocessen av dina produkter går till. På detta sätt kan du i förväg besvara kundernas eventuella frågor.

I denna video berättar Karleby Läder hur deras älgläder framställs. Hur läderproduktionen går till intresserar säkert konsumenterna.

 

7. INTERVJUA DINA KUNDER

Det lönar sig att utnyttja kundintervjuer i videoproduktion. Dina kunder kan bli väldigt inspirerade av ditt videoprojekt om även de får synas i din video. En perfekt win-win-situation!

 

8. TA MED DINA ANSTÄLLDA

Ditt företags anställda är de som bäst kan berätta hur de utför sitt arbete. Företagsfilm kräver inte proffsiga skådespelare eller modeller när du har professionella medarbetare.

Här presenterar gänget från Friends & Brgrs sitt företag för en crowdfunding-kampanj.

 

9. DELA MED INNEHÅLL AV FANS

Eller varför inte ordna en tävling på sociala medier? Uppmuntra dina fans att göra egna videor. Innehåll som någon annan publicerat kan vara intressant material även för ditt företag, bara du kommer ihåg att ge äran till rätt person.

 

10. VISA UPP TIDIGARE ARBETEN

Presentera exempel på dina tidigare arbeten till dina potentiella kunder.

Här är ett exempel på vad vi själva gjort på growth marketing byrån Genero. Videon är en sammanställning av våra olika videoprojekt.

Ett annat alternativ kunde vara en designer som presenterar sina ritningar, inspirationskällor samt den slutliga produkten eller servicen. Intressant innehåll eller hur?

 

11. TA VARA PÅ EVENEMANG

Videor från evenemang kan bli imponerande.

Här är Black Smokes driftingvideo.

 

12. STREAMA LIVE

Livestreaming från seminarium kan tilltala en större publik än du kanske tänker dig. Du kan lätt göra sådana videor själv genom att använda Facebooks livestreeming-funktion.

 

13. ANVÄND ANIMATION

En video måste inte endast filmas. Du kan också utnyttja animation.

Här är Friends & Brgrs video, där vi kompletterat videomaterialet med animationer och grafik.

 

14. VAR KREATIV!

Endast fantasin sätter gränser för kreativt innehåll. Ta inspiration från andra företags reklamer och företagsfilmer och utveckla något eget och unikt.

 

15. VEM TILL SAMARBETSPARTNER I VIDEOPRODUKTION?

Tycker du inte våra 1+15 idéer passade ditt företag? Utmana oss! Vi hjälper gärna dig och ditt företag.

Sommaren är en perfekt tid för att göra video! Ifall du vill få igång din videoproduktion redan under den ljusa sommartiden rekommenderar vi att du bokar tid med oss nu genast.

 

Boka tid med oss nu genast!