Genero och A-lehdets Sisältöstudio förenas i Genero – för att växa internationellt

Till A-lehdets affärsverksamhet inom growth marketing hör Sisältöstudio och Genero Oy. Från 1.1.2020 jobbar de tillsammans för varumärket Genero, och bildar ett growth marketing-team på drygt 80 kunniga personer. Det här lyfter Genero till en av Finlands största aktörer inom branschen.

– Den nya verksamhetsmodellen ger oss möjlighet att växa inom flera delområden och marknader. Vi jobbar redan internationellt med flera av våra kunder. I början av året öppnar vi kontor i Stockholm och det lära sätta fart på tillväxten för våra kunder som verkar i Norden, säger Rasmus Östman som är Generos verkställande direktör.

Journalistik möter growth marketing

Marknadsföring är ett område som blir allt mer komplicerat för kunderna att greppa, och många upplever sig behöva ett nytt slags helhetstänk för att kunna välja vilka marknadsföringstjänster de ska satsa på, och vilka de ska välja bort. Det här visar en undersökning som Taloustutkinto gjorde i mars på uppdrag av Genero.

– Tillväxt handlar inte bara om teknik. Det behövs bra innehåll, det går inte att bortse från det. Tillväxt uppstår när du har en tydlig strategi, förståelse för vilket slags innehåll du behöver, och resurser för att skapa det, säger Sari Mikkonen-Mannila som leder A-lehdets Sisältöstudio.
Till hennes ansvar hör att fungera som ledare för innehåll och kreativ planering inom Genero.

Generos servicebricka börjar likna en buffé. Företaget erbjuder strategisk och kreativ planering, innehållsproduktion, growth hacking, samt planering och förverkligande av webbtjänster.

– A-lehdet har närmare 90 års erfarenhet av storytelling och den kompetensen förenar vi nu med Genero, som är en föregångare inom growth marketing med sina 10 år i branschen. En byrå som själv lyckas växa, är också en trovärdig samarbetspartner att anlita för att skapa tillväxt i andra företag, säger Mikkonen-Mannila.

Tilläggsuppgifter:
CEO Rasmus Östman tfn. +358 40 742 9523, rasmus@genero.fi
BU Director & Executive Creative Director Sari Mikkonen-Mannila tfn. +358 50 387 8308, sari@genero.fi