Grafisk design för digital marknadsföring – vanligaste arbetsuppgifterna

Genero Crew Design & Copywriting

En designer gör viktigt arbete eftersom det visuella, tillsammans med text, är det som väcker intresse hos potentiella kunder. Men vilka uppgifter arbetar en designer egentligen med? Och hur vet man att man gjort ett bra arbete?

Till vanligaste arbetsuppgifterna för en designer som arbetar på Genero hör att designa innehåll till sociala medier och göra webbdesign. Till andra viktiga uppgifter hör att skapa grafiska identiteter från logodesign till design av försäljningsmaterial och förpackningar.

 

img-1

Generos designer “drömt om att vara grafisk designer”

På Genero har vi designers i olika skeden av sin karriär. Vi har både Design Trainees, Designers och Art Directors. Arbetsuppgifterna för dem tar olika länge, exempelvis tar visuella lösningar av digitala annonser inte länge medan ett helt paket, från att skapa en helt ny visuell identitet till webbdesign, kan ta flera månader. Det är viktigt att upprätthålla god kontakt med kunden för att säkerställa att arbetet fortskrider effektivt.

På Genero får man också prova på olika saker, som att arbeta med videoeditering. Generos team, så kallade Genero Crew, är ett team med ett äkta intresse för branschen. “Det är roligt att vara designer på Genero, jag har drömt om att vara grafisk designer ända sedan högstadiet då jag gjorde ett lämplighetstest”, berättar Alexandra Westerback som arbetar som Designer.

 

“En designer ska kunna vara kreativ på beställning och ha bra organisationsförmåga” – Alexandra Westerback, Designer

 

Genom att planera tiden rätt kan designern optimera sitt arbete, även om man har många projekt på gång samtidigt, och skapa även då man inte har sin mest effektiva dag. Eftersom man har olika projekt samtidigt, med olika kunder lönar det sig att kunna komma bra överens med olika sorters människor.

Designern vet att man skapat ett bra visuellt arbete då både kunden och designern är nöjda, och att han/hon gjort sitt bästa och därmed kan känna sig stolt. I dagens läge är det viktigt att se till att digitala materialet även ser bra ut i mobil, och att tänka mobile first så att säga.

Intresserar visuella lösningar och möjligheterna med digital marknadsföring för ditt företag? Kontakta oss!

Genero har Designers som arbetar med visuella lösningar och kan allting från webbdesign till logoplanering. Söker du ett företag som kan hjälpa dig med ditt företags visuella utseende? Generos kompetenta team hjälper dig gärna, ta kontakt!