10 tips på bloggar, poddsändningar och sajter om marknadsföring som Genero Crew följer

Kodande Design & Copywriting Growth hacking Growth marketing

Vilka bloggar om marknadsföring läser de som arbetar på Genero?

Vi på growth marketing co. Genero vet att digital marknadsföring är en bransch i ständig förändring och därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad. Därför följer vi olika informationskällor såsom t.ex. bloggar och poddsändningar. I detta inlägg har vi sammanfattat vilka källor Genero Crew brukar följa för att hålla sig uppdaterade!

 

1. Marketing Land

På Marketing Land publiceras innehåll om digital marknadsföring: aktuella trender, nyheter och uppdateringar som skett. De har kategorier såsom CMO, social, SEM, SEO, analytics och martech. Därmed är Marketing Land bra att besöka när man söker information om någonting specifikt inom digital marknadsföring – det finns nästan garanterat på Marketing Land.

http://marketingland.com

 

2. Googles och Facebooks företagsbloggar

Google och Facebook är föregångare inom marknadsföring och därför är det viktig att kontinuerligt hålla sig uppdaterad om vad Facebook och Google själva skriver. Arbetar man med digital marknadsföring är bloggar och nyhetsflöden som dessa ett måste!

www.blog.google

https://newsroom.fb.com

 

3. Jon Loomer och andra expertbloggar

I Genero Crew har vi också personer som brukar läsa bloggar från experter inom olika områden, som t.ex. Jon Loomer. Det är ett bra sätt att lära sig hur andra jobbar, och man stöter ofta på praktiska tips som man kan tillämpa i sitt eget arbete.

https://www.jonloomer.com

 

4. Growth hackers

Growthhackers.com är en bra sajt att läsa för att få nya idéer och se olika tidigare case. Som namnet säger är denna sajt viktig speciellt för growth hackers.

https://growthhackers.com/posts

 

10 tips på bloggar, poddsändningar och sajter om marknadsföring som Genero Crew följer 1

 

5. Search Engine Journal

På Search Engine Journal kan man läsa om SEO-nyheter och förändringar som Google gjort på senaste tiden. Dessutom kan man få tips om olika taktiker och strategier man kan använda då man arbetar med digital marknadsföring. För SEO-experter är denna sajt alltså väldigt bra att lägga som bokmärke!

https://www.searchenginejournal.com

 

6. Ad Age

Liksom Search Engine Journal är Ad Age en bra webbplats att följa. Ad Age ger en helhetssyn över det som händer i industrin och även om man inte kan vara expert på allt, är det viktigt att veta vad som händer inom de olika delområdena.

www.adage.com

 

7. Paul Graham

På paulgraham.com hittar du olika essäer som handlar om bland annat tillväxt för företag. Det finns utförlig information om saker relaterade till digital marknadsföring, start up-företag osv. Under första året hade sajten hela 34 miljoner sidvisningar. Skribenten är Paul Graham som är programmerare, skribent och investerare. Du hittar garanterat något intressant att läsa på paulgraham.com.

http://www.paulgraham.com/articles.html

http://www.paulgraham.com/growth.html

 

8. Coelevate

Coelevate skrivs av Brian Balfour och även här kan du läsa om tillväxt för företag och digital marknadsföring i essäform. Han skriver att ‘om jag kan göra det kan du också göra det’. Han syftar på att han är ett praktexempel på att det är möjligt att få fler kunder med hjälp av digital marknadsföring, så länge man vet vad man ska göra. Speciellt texten om kundförvärv är bra att läsa.

http://www.coelevate.com/essays

http://www.coelevate.com/essays/customer-acquisition

 

10 tips på bloggar, poddsändningar och sajter om marknadsföring som Genero Crew följer 3

 

9. Feedly

Feedly är en RSS-läsare, med hjälp av vilken man kan söka innehåll från olika källor. Man kan logga in och följa de ämnen man tycker är intressanta, som “#digitalmarketing” eller “#websites”. Feedly är en mycket praktisk webbplats att använda sig av.

https://Feedly.com

 

10. NPR Podcast “How I Built This”

Strategi är viktigt inom marknadsföring. För en strategist är det bra att lyssna på “How I built this” för att lära sig om vad som är viktigt för att åstadkomma tillväxt för företag och att lyckas med sin företagsidé. I podcasten behandlas riktiga historier om några av de mest framgångsrika företagen i sin bransch. Så, arbetar man med varumärkes- eller marknadsföringsstrategi lönar det sig att lyssna på “How I Built This” på NPR!

http://www.npr.org/podcasts/510313/how-i-built-this

 

Vilka källor följer du?

Genom att vi på Genero håller oss uppdaterade upprätthåller vi vårt kunnande och vår expertis inom digital marknadsföring. Eftersom det ständigt sker förändringar inom digital marknadsföring är det speciellt viktigt att veta vad som sker inom branschen. Kommentera gärna ifall du har fler tips på bloggar eller poddsändningar som är värda att följa!