Genero Ab växer i Österbotten

Design & Copywriting Pressmeddelanden Marknadsföring

Genero köper Picturefactory

Marknadsföringsbyrån Genero har köpt verksamheten av digitalbyrån Picturefactory. Grundarna av Picturefactory Joni Uunila och Patrik Wargh blir därmed delägare i Genero.

Genom förvärvet av Picturefactory stärker Genero sin närvaro i Österbotten och kommer närmare kunderna i regionen. Samtidigt blir videoproduktion en viktig tjänst för oss. Vi tror på en kraftig tillväxt för video. På sociala medier som Instagram och Facebook är det video som fungerar bäst just nu, säger Generos vd Rasmus Östman.

Nu när Patrik Wargh och Joni Uunila från Picturefactory kompletterar Genero-teamet i Jakobstad får vi en stark lokal full-service marknadsföringsbyrå i Österbotten. Patrik Wargh kommer att fungera som kundansvarig och Joni Uunila som projektplanerare.

Genero Jakobstad kommer att fokusera på att hjälpa kunderna med varumärkesstrategi, design, copywriting, webbutveckling, videoproduktion och digital marknadsföring.

Byrån i Jakobstad kommer att sysselsätta fyra medarbetare men rekrytering av flera medarbetare pågår. Vi söker nu efter större utrymme. Vi är vana att jobba i öppet kontorslandskap så därför är det lite utmanande att hitta lämpliga utrymmen, säger styrelseordförande Sebastian Östman.

Genero:

  • 21 medarbetare (18 i Helsingfors, 2 i Jakobstad, 1 i London, 1 i Reutlingen och 1 i Equador)
  • Verksamheten påbörjades år 2009 under annat bolag. Genero Oy Ab grundades år 2011.
  • Grundades av Jonathan Björkskog, Sebastian Östman, Rasmus Östman och Sebra Consulting Ab.
  • Omsättning 2015 1,3 miljoner.

Picturefactory:

  • Två ägare och medarbetare, Patrik Wargh och Joni Uunila.
  • Grundat 2012 i Vasa.

Genero Oy Ab är en digital marknadsföringsbyrå som började sin verksamhet år 2009. Genero fokuserar på att bygga varumärken och öka försäljning. Genero sysselsätter i dag 21 personer i Helsingfors och Jakobstad; projektledare, strateger, webbutvecklare, kreatörer och marknadsföringsspecialister. Till Generos kunder hör Snellman, AGA, Folksam, Friends & Brgrs, Mr. Panini, Kauppalehti och Unilever. År 2015 var Generos omsättning 1,3 miljoner €.

Kontakt

SEBASTIAN ÖSTMAN

Client Director & Co-founder
+358 50 308 4196
sebastian@genero.fi

RASMUS ÖSTMAN

CEO & Co-founder
+358 40 742 9523
rasmus@genero.fi