Låt din webbsida stöda ditt företags affärsverksamhet

Kodande Design & Copywriting Growth hacking Growth marketing

Funderar du på att förnya ditt företags webbsida? Här kommer några tips på hur du kan koppla din webbsida till dina mål för affärsverksamheten och generera mera försäljning och tillväxt.

Förutom den här bloggtexten har vi också samlat ihop de bästa råden och skrivit en ingående guide, som kan hjälpa dig att göra en smart förnyelse av din webbsida. Ladda ner guiden här:

 

LADDA NER GUIDEN

Guiden finns tills vidare enbart på finska.

 

Med god planering kan du göra företagets målsättningar till en del av din webbsida. Tänk därför så här:

  • Varför vill du att ditt företag ska ha en webbsida? Svaret borde oftast vara att du vill öka försäljningen.
  • Vad säljer ditt företag?
  • Vad är det som skiljer ditt företag från konkurrenterna?
  • Hur tänker du marknadsföra ditt företag och dina produkter eller tjänster?
  • Vem är målgruppen du vill nå?

Med hjälp av dina svar kan du skapa ett koncept för vad, hur och till vem du vill kommunicera med din webbsida.

 

Näin saat kotisivut tukemaan yrityksesi liiketoimintaa 2

 

En bra sidstruktur förbättrar användarupplevelsen

Det är viktigt att din webbsida är användarvänlig och man kan förbättra denna med en bra sidstruktur. Placera därför rätt information på rätt plats, så att besökaren hittar det den letar efter. Tänk dig in i  besökarens position! Tänk: vad är viktigt för besökaren, den potentiella och den nuvarande kunden? Vad kunde hjälpa dig att förvandla en besökare på webbplatsen till en kund?

En genomtänkt sidstruktur guidar besökaren mot ditt företags mål!

 

Öka trafiken till din webbsida med sökmotoroptimering

Att förnya webbsidan är antagligen en stor investering för ditt företag. Därför är det ytterst viktigt att optimera webbsidan för dina besökare, men också för sökmotorer. Sökmotoroptimering är ett kostnadseffektivt sätt att öka trafiken till din webbsida. Försök att med hjälp av sökmotoroptimering få din webbsida att ranka 1-3 i Google-sökningar. På det här viset får du flera besökare “av rätt sort” till din webbplats.

 

Först i det här skedet kan du fokusera på webbsidans utseende och innehåll

Fundera på webbsidans utseende och innehåll först när målsättningarna, sidstrukturen och sökmotoroptimeringen är klara.

 

Näin saat kotisivut tukemaan yrityksesi liiketoimintaa 3

 

Att välja publiceringsplattform är ett av de viktigaste besluten

På Genero arbetar vi främst med WordPress- och Drupal-plattformarna. WordPress och Drupal är väldigt populära plattformar med öppen källkod. Med dem förbinder du dig inte till den byrå som utvecklat webbplatsen och du betalar inte heller årliga eller månatliga licensavgifter. Vi rekommenderar WordPress för små och medelstora företag, som själva vill producera innehåll och som inte har alltför stora tekniska krav. Drupal rekommenderar vi å sin sida för företag med mera komplexa behov.

 

Hur mycket kostar det att utveckla en webbsida?

Vad en webbsidakostar varierar mycket. Utvecklingen kan kosta allt från några tusen euro upp till flera hundra tusen euro. För ungefär 10 000 euro får du en webbsida, som i utförandet inte innehåller tekniska speciallösningar. Vi rekommenderar dock varmt att du lägger lite mera pengar och energi på att utveckla din webbplats.

När du skapar en webbsida är det viktigt att satsa tillräckligt på både planering och innehåll. Det här tar tid! Om du satsar de stora summorna på enbart utseende kommer du får en vacker webbsida, men ger den resultat? Med ordentliga insatser kan du skapa en webbplats som reflekterar ditt brand och också hjälper företaget att nå sina affärsmål.

 

Söker du en partner för att förnya din webbsida?

Growth marketing co. Genero hjälper ditt företag att förnya sin webbsida, ifall du behöver professionell hjälp! Vi planerar webbsidor som skapar mera omsättning, leads och försäljning för våra företagskunder.  Vi har nyligen förnyat vår egen webbplats. Spana särskilt in våra referenser! Där kan du hitta värdefulla tips för hur du skapar resultat med din webbsida.

 

Ladda ner guiden: Så här förnyar du din webbsida på bästa sätt

Vill du veta mera om ämnet? Förutom denna bloggtext har vi också satt ihop en hel guide, som hjälper dig att göra en smart förnyelse av din webbsida. Ladda ner vår guide, gratis:

 

LADDA NER GUIDEN

Guiden finns tills vidare enbart på finska.