Growth hacking innebär att vi tar reda på vilka kanaler, metoder och vilken form av kommunikation som får just ditt företag att växa.

Marknadsföring på Amazon (Ads & SEO)

Vad är Amazon?

Amazon är en av världens största plattformar för nätförsäljning, där du kan köpa nästan vad som helst. För konsumenten är Amazon en port till ett enormt utbud av produkter, och ett bra verktyg för den som vill jämföra priser på en produkt. Amazon har marknadsplatser runtom i världen, bland annat i USA, Japan, Indien, Australien, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien och snart även i Sverige. Listan lär bli längre.

Tillväxt via Amazon

Amazon är också en utmärkt kanal för företag som vill växa. Företag som äger ett varumärke kan använda Amazon för att nå nya kunder, göra varumärket mer känt och öka försäljningen. Amazons B2B-marknadsplats erbjuder också B2B-företag en ypperlig chans att bredda sin verksamhet och expandera till nya marknader.

Med hjälp av Amazons nätplattform kan du på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt kicka igång en internationell försäljning av företagets produkter. Många företag har redan övergått till att använda Amazons plattform som ett verktyg för tillväxt och ökad försäljning.

Börja sälja på Amazon – enkelt och snabbt

Konkurrensen är hård på Amazon, så det räcker oftast inte med att bara lägga ut en produkt till försäljning. För att försäljningen på Amazon verkligen ska ta fart och ge resultat krävs förståelse för Amazons komplicerade algoritm, och dessutom regelbundet underhåll och ständig optimering. På Genero erbjuder vi ett skräddarsytt tjänstepaket för dig som vill växa och lyckas på Amazon. Generos Amazon-tjänstepaket utformas individuellt utgående från följande delområden:

  • Skapa strategi för att bemästra Amazon: innehåller marknadsanalys, konkurrensanalys, prissättnings- och produktstrategi samt kartläggning av logistikalternativ
  • Skapa ett konto på Amazon och publicera produktlistningar
  • Sökordsanalys och sökmotoroptimering för att lyfta produkten så den visas på första sidan i sökresultatet för ett relevant sökord.
  • Publicering av annonser på Amazon samt regelbundet underhåll och ständig optimering
  • Marknadsföring anpassad enligt Amazons erbjudanden
  • Övervakning av produktlistningar och Buy Box
  • Kontinuerligt stöd och konsultering

Vill du ha resultat? Ta kontakt!

På Genero fokuserar vi på mätbar digital marknadsföring, med målet att hjälpa våra kundföretag att göra resultat och växa. Vi mäter, testar och bevisar allt det vi gör och vi nöjer oss inte bara med ok resultat.

Vill du överge den traditionella marknadsföringen till förmån för en mer resultatdriven digital marknadsföring? Vi hjälper dig gärna!